Allmänt, Elcykel Elcykel, Elhoj

Pendla med elhoj - första veckan

Jag trodde nog inte att det skulle fungera så bra att pendla till och från jobbet med elcykel, en resa på ca 4 mil tur och retur. Men...det har det gjort och dessutom har det varit kul och jag har sett platser jag inte varit på tidigare. Jag har fått lite nya perspektiv på min stad samtidigt som jag fått motion och frisk ;) luft. 


Man kan ta sig över älven på flera sätt och jag har provat på tre av dem denna veckan. Med Älvsnabben får jag en stunds paus, vacker utsikt och kortaste cykelsträckan. Snabbaste vägen är över Hisingsbron som också bjuder på fin utsikt. Vägen över Marieholmsbron, en bro jag knappt kände till att den finns, var lite lurig men kanske cyklade jag fel vägar.

Jag tycker att jag börjar känna min cykel, förstå hur den fungerar och vad jag behöver justera t ex sadel och styre. En elcykel fungerar ju lite olikt en vanlig cykel och troligen finns det en hel del mer att upptäcka och lära. 

Efter en veckas cyklande har jag också förstått att jag behöver kläder som håller ute vinden, en bättre cykelväska och regnskydd till skorna (som blivit genomblöta).

Nu ser jag fram emot en ny vecka på jobbet och på sadeln :)