Allmänt, Elcykel Elcykel, Elhoj

Elhoj till jobbet - dag 1

Då var den här! Min fina röda elhoj som jag önskat så länge. En Avance comfort med navmotor fram, 7 växlar, hand- och fotbroms, 36V 16 Ah batteri och 5 olika lägen för elassistans. 

Min plan är att cykla så mycket som möjligt eftersom jag tror att det är bra för hälsa. Planen är också att cykla till jobbet då och då under sommarhalvåret och idag gjord jag det för första gången. Det är en sträcka på cirka 2 mil förbi industrier och raffinaderier, genom bostadsområden med enfamiljshus och höga flerfamiljshus, över torg och genom små grönområden. 

Idag valde jag att ta mig över älven på ett trevligt och snabbt sätt. Med Älvsnabben.

Det tog mig cirka 1 timma och 20 minuter att komma till jobbet. Som en jämförelse tar det mellan 1 timma och 1 timma och 20 minuter med buss om jag räknar med gång- och väntetider. Med bil tar det cirka 30 minuter.

Jag tycker det fungerade över förväntan att cykla till jobbet. Det var lite knepigt att hitta var jag skulle cykla vissa sträckor och lite lurigt med alla vägarbeten. Sedan är det ju det där med trafikregler och hur man ska uppföra sig på cykelbanor...men det där ger sig säkert :) 

Efter en dag på jobbet var det dags att bege sig hemåt.

Elhoj till jobbet. Dag 1