Allmänt, Autism, Smith-Magenis syndrom, Sällsyntaliv LSS-boende, SMS, Smith-Magenis syndrom, sällsyntaliv

Tack!

Tack vare ett positivt bemötande och anpassning, så långt det var möjligt, fungerade allt så himla bra!

I måndags åkte Alfred in akut till Östra sjukhuset med ont i magen och en hög sänka. På akuten blev han snabbt omhändertagen av fantastisk personal. Efter prover, undersökningar och diagnos bar det av till avdelning 348 där han togs emot av personal som tålmodigt svarade på frågor om allt möjligt. Natten till onsdag blev det operation och efter några timmar på uppvaket flyttades han till avdelning 350 där han mötte ännu fler positiva och snälla människor.

Ett stort TACK
- till er på röntgen som snällt svarade på alla hans frågor,
- till vaktmästarna som körde sängen till avdelning och till undersökningar,
- till undersköterskorna som fixade med det mesta efter önskemål,
- till sköterskorna som lät Alfred assistera så långt det var möjligt vid alla provtagningar och byte av dropp,
- till doktorer som undersökte och förklarade för Alfred och hans mamma,
- till teamet som opererat bort den onda gallblåsan,
- till alla er som tog så väl hand om Alfred!

 

 

Alfred har alltid gillat att vara på sjukhus. Att få en säng, vit nattskjorta och nål i armen är ju väldigt spännande. Dessutom får man frukost, lunch och middag. Tack vare ett fantastiskt bemötande kommer han säkerligen att fortsätta tycka om att vara på sjukhus och det är bra om det blir aktuellt igen någon gång i framtiden. När doktorn kom för att skriva ut Alfred så sa han
- Snälla doktorn! Låt mig få stanna till i morgon!

Ett stort TACK till personalen på Alfreds boende som efter trixande och fixande gjorde det möjligt för dem att vara med Alfred på sjukhuset större delen av tiden. På så sätt kunde vi ofta vara två personer på plats och hans mamma och pappa kunde tryggt få några timmars nattsömn.

Förresten...visste ni att en röntgenapparat för datortomografi kostar 6 000 000 kr och att britsen man ligger på under operationen kostar 500 000 kr. Det är mycket man för veta när man är tillsammans med Alfred :)