Allmänt, Släktforskning släktforskning

En moster

Släktforskning är kul, folkbildande och fullt med överraskningar.

För två år sedan hittade jag Gunvor av en ren tillfällighet när jag googlade på min morfars namn. Gunvor var halvsyster till min mamma och alltså en moster till mig. Jag hade haft en liten, liten aning om att det kunde finns en syster till mamma. Den grundade sig på något som jag hört någon gång men som jag inte hade några som helst bevis för. Och så fanns hon plötsligt där! Gunvor Linnea född 1919.

Gunvor blev adopterad av ett barnlöst par, Nils och Olga Karlsson, och i början av 1920-talet emigrerade den lilla familjen till Cleveland i Ohio, USA. Där kan jag följa Gunvor och hennes föräldrar via folkräkningen fram till och med 1940 men efter det hittar jag inte Gunvor i några fler offentliga dokument. Jag kan se hur de ansökt och blivit medborgare i sitt nya land, vad de arbetade med och att Gunvor gått i skolan.

 Efter 1940 kan jag fortsätta att följa Nils som blev registrerad på ett mönstringskort, U.S, World War II Registration Card (1942) och 1957 när han ansöker om pengar från socialförsäkringen. Då är Nils 65 år och efter det hittar jag inga fler spår av honom.

  


När jag läser om och letar efter Gunvor undrar jag vad som hände med henne. Hon kan faktiskt vara i livet än även om det inte är så troligt. Var hon nöjd med livet? Visste hon om att hon var adopterad? Fick hon några barn som i så fall är mina kusiner? Frågor som jag kanske, kanske får ett svar på någon gång...

Släktforskning ÄR spännande :)