Vi skriver år 2015


Nyss hemkommen från Alfred...hans internet funkar inte...igen! 


Att bo i gruppbostad betyder, för Alfred, att han bor så omodernt att det inte finns tillgängligt bredband för honom och hans grannar trots att det finns bredband i huset. Vi har löst det på så sätt att han har två olika sim-kort, ett i Ipaden och ett i en rauter för mobilt bredband. Det kostar och det KRÅNGLAR 😁 Som tur är har Alfred föräldrar som kan och gärna betalar vad det kostar (denna månaden ca 500 kr), en mamma som är hyfsat intresserad av teknik och för det mesta har tid men...ska det vara så?

För ett tag sedan läste jag att det finns förslag på att alla som befinner sig i centrala Göteborgs ska kunna koppla upp sig men det gäller inte om man bor utanför stadskärnan om jag förstod rätt. Så om man bor i Göteborg, har en funktionsnedsättning som innebär att man inte kan lönearbeta så är man beroende av att anhöriga kan betala. Behöver man hjälp med internetuppkoppling är man beroende av att man har anhöriga (eller någon annan) som befinner sig i närheten som vet hur det funkar och kan hjälpa till. Alla har inte det. 

Om man har en funktionsnedsättning som gör att man har svårt med kommunikationen (svårt att tolka, bearbeta och förmedla information) så finns det massor av hjälpmedel och möjligheter att kommunicera och få information OM man har tillgång till internet...

Hmm...


#1 - - Nina:

ucsh, va sorgligt!! Detta måste vi ju jobba på så det blir ändring. Och det snabbt!!!

Svar: Ja, jag hoppas att det snart blir en ändring...de flesta gruppbostäder har nog bredband men idag borde det vara en självklarhet för alla att få möjlighet till att vara uppkopplad.
Ulla