Lördag - tidningsläsardag

 
Lördag morgon, solen skiner och kaffet smakar. Allt man kan önska och dessutom bästa tidningsläsardagen. Igår fick jag INTRA i brevlådan och idag Göteborgs Fria Tidning.
 
Idag har GFT tema feminism och jag får följa med och möta Göteborgs feministmyller. Där kan jag läsa om Forum för prästvigda kvinnor i Göteborgs stift, om Byggnads Kvinnliga Närverk och om Hayat som bland annat arbetar med att ta makten över språket, stärka sig själva och förbättra hälsan. Blir glad över alla positiva krafter som finns i vårt Göteborg. 
 
http://www.goteborgsfria.se
 
Åh så INTRA! Bästa INTRA! Alltid med många intressanta och bra artiklar "om flerfunktionshinder och inlärningssvårigheter i kultur och samhälle". 
 
I första numret för året kan jag läsa att "LSS ska kartläggas". Regeringen har beslutat att ge Socialstyrelsen i uppdrag att kartlägga flera av insatserna i LSS. En välbehövd kartläggning som ska redovisas senast den 15 februari 2015. En annan artikel är den om Christer som fick jobb på ett stort ICA-varuhus i Stockholm. Där har han arbetat i 20 år och trivs bra. Med i detta nummer av INTRA följde en skrift om daglig verksamhet. Den läser jag en annan dag.  
 
http://www.tidskriftenintra.se